A SIMPLE KEY FOR Dış GEBELIK ğöRSELLERI UNVEILED

A Simple Key For dış gebelik ğörselleri Unveiled

A Simple Key For dış gebelik ğörselleri Unveiled

Blog Article

Omuz ağrısı: Dış gebelikte, kanama nedeniyle sinir uçlarına baskı yapabilir ve omuz ağrısı ortaya çıkabilir. Bu ağrı genellikle sadece bir tarafta hissedilir.

Uzmanlar dış gebeliğin ciddiye alınması gereken bir durum olduğu uyarısında bulunurken, tanı için geç kalınması dahilinde iç kanama nedeniyle hayati risk oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.

Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

Dış gebeliğin tehlikelerinden korunmanın en kolay yolu adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gitmektir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Eğer hamilelik belirtileriyle uyumsuz olan veya endişe verici belirtiler yaşıyorsanız, hemen bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmek önemlidir.

Nadiren dış gebelik sonucu tahriş olan diyafram omuz ağrısına sebep olabilir. Mide bulantısı ve kusma da hamilelik belirtisiyle karıştırılabilen bir başka semptomdur. Baş dönmesi, halsizlik veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtileri arasındadır. İdrar yaparken ya da bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık da yaşanabilir.

Kanama: Gebelik dönemi boyunca hafif kanama çAlright yaygın bir durumdur. Ancak normalden fazla miktarda kanama ya da tamamen farklı bir zamanda kanama, dış gebeliğin bir diğer olası belirtisidir.

Bireyin gösterdiği belirti ve semptomlar esasen kanın nerede toplandığına ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlıdır.

Doğurganlık tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yumurtlamayı uyararak birden fazla yumurtanın döllenmesine yol açabilir. Bu da dış gebelik riskini artırır.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi adıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Dış gebelikte normalde adet olunmasının beklenmediğini belirten uzmanlar, bununla beraber asla adet olunmaz demenin de yanlış olduğunu belirtirler.

Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir dış gebelik hissedilir mi bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.

Nadir durumlarda, döllenmiş bir yumurta rahme implante edildiğinde ve daha sonra rahmin dışında başka bir yere göç ettiğinde dış gebelik de oluşur.

Report this page